CO Lab Voeding Versie 2011

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Een forum moderator en en member van CircuitsOnline.net hebben in 2011 een regelbare labovoeding ontwikkelt en hier kitjes van verkocht. Ik had zelf ook 2 kitjes gekocht en deze lagen al een tijdje te wachten om ingebouwd te worden.

ik had ze al een tijdje opgebouwd en getest leggen, het was en nog niet van gekomen om ze in te bouwen. Daar heb ik nu maar eens werk van gemaakt. Ik had nog 2 ribben kastjes van de Conrad leggen dus daar moesten ze maar ingebouwd worden. Het wordt nog even passen en meten want de nieuwe Pic DVM moet er ook in gebouwd worden. Over de nieuwe Pic DVM kan je hier meer lezen. Info over de door Circuits Online ontwikkelde labovoeding kan je hier en hier vinden.

Hier onder een aantal foto's van de opbouw van de 2 nieuwe labovoedingen.

CO Lab voeding V3 4

CO Lab voeding V3 1

Hoewel er ook plak voetjes bij de kastjes geleverd worden, heb ik toch andere voetjes er onder gemaakt. Dit omdat de plak voetjes die er bij geleverd worden niet van helle goede kwaliteit zijn.

CO Lab voeding V3 3

Ook worden er van die fijne schroefjes bij geleverd die in het aluminium vreten, dit is leuk als het kast je maar een keer dicht moet en nooit meer open. Dus de gaten wat opgeboord en voorzien van M4 schroefdraad zodat als de kastjes open moeten dit eenvoudig kan en je niet meteen aan een nieuw kastje toe bent.

CO Lab voeding V3 2

De frondjes en achterkanten moeten nog gemaakt worden.

CO Lab voeding V3 6

Het frondje, alle locaties waar de onderdelen komen zijn met bijbehorende gat maten afgetekend.

CO Lab voeding V3 7

Even kijken of het wel gaat passen. Zoals je ziet is het redelijk krap rond om het display. Toch kan het allemaal net (Zo als je hier onder kan zien)

CO Lab voeding V3 8

Alle gaten zijn geboord en en de uitsparing voor het display is gemaakt.

CO Lab voeding V3 9

Zoals het eerst nog krap leek past het toch allemaal prima zoals je ziet.

CO Lab voeding V3 10

Achterzijde frondje.

CO Lab voeding V3 14

Het display zit op en aluminium hoek profiel gemonteerd zodat er geen gaten in het frondje geboord hoefden te worden. En mocht het display in de toekomst vervangen moeten worden dan is dit toch makkelijk te doen.

CO Lab voeding V3 13

De achterkant is ook klaar. Het is alleen nog even de vraag of het koelprofiel groot genoeg is. Deze had ik nog leggen, helaas zonder enige specificaties. Dus is een gok, de tijd zal het uit wijzen of hij goed is of niet.

CO Lab voeding V3 15

Alles zit op zijn plekje, het enige wat reset is de bedrading aanbrengen.

CO Lab voeding V3 12

Alles past!