DCF77 Receiver

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De oude DCF77 receiver had het begeven. Het kastje waarin hij zat was niet helemaal waterdicht. Hierdoor was het kasje vol gelopen met water en zoals bekend, water geleid elektriciteit waardor sluiting is onstaan en de receiver het loodje heeft gegeven. Dus maar iets nieuws gemaakt met een echt waterdicht kastje met verwarming. Met de hoop dat dit wat langer mee gaat. De nieuwe receiver heeft een plekje gekregen aan de nieuwe FM antenne beugel. Hij is zo beverstigd dat de antenne recht naar Frankfurt kijkt. op deze manier heb je de beste ontvangst.

 

De foto's,

DCF77 Klok Receiver 2

Misschien niet helemaal goed te zien. Maar onder in het kastje, links naast de wartel zit een Led. Deze knippert op de seconde puls als de receiver goed ontvangst heeft.

 

DCF77 Klok Receiver 1

Ik had nog een flink stuk brandmeldkabel met functie behoud leggen, deze kabels heb de perfectie eigenschappen om ze ook voor andere kritische toepassingen te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld in mijn geval voor een DCF77 Receiver. Waarom kun je, je terecht af vragen. Deze kabels zijn erg goed afgeschermd en daarom zeer geschikt voor deze toepassing. Zeker omdat het DCF77 signaal erg gevoelig is voor stoor signalen. Als er al een beetje storing is dan werk de receiver al niet meer.

 

DCF77 Klok Receiver 3

De receiver op de antenne beugel.

 

DCF77 Klok Receiver 5

Zo te zien is er goed ontvangst, want de Led knippert netjes.

 

DCF77 Klok Receiver 6

 

DCF77 Klok Controller 6

Even een test bordje gemaakt om te testen of het een beetje goed werkt. Tot nog toe werkt het prima. ik had het eerst gevoed uit een een geschakelde voeding. Dit wou voor geen ene meter werken. Nu ik een gewone adapter gebruik werkt het prima.

 

Nog even het schema van de opgebouwde receiver.

DCF77 Receiver

De DCF77 receiver print is gewoon verkrijgbaar bij de Conrad onder art nr, 641138.

De rest van de onderdelen zijn geen exotische componenten en zijn wel te krijgen. Wel er even op letten dat voor C1 een tantaal wordt genomen!

De informatie de gebruikt is voor dit project zijn C by PicBasic.nl