CNC Machine

Omdat ik het geklooi met chemicaliƫn zat was, ben ik opzoek gegaan naar een CNC machine voor het maken van m'n printplaten. Na een zoektocht op het www [1.] kwam ik via een forum een link tegen naar een Aliexpress webshop. Ja, je leest het goed Aliexpress! Wat verkopen ze er niet tegenwoordig. Maar ha vin, ik ga natuurlijk niet over een nacht ijs. Na een goed aantal feedback's en ook de extra feedback te hebben gelezen, die meer dan lovend waren, besloten er maar een te bestellen. Een kleine 2 weken later stond de bezorger voor de deur met een mooi handzaam pakketje en kon de bouwpret beginnen.

CNC Machine Doos

CNC Machine Doos

Na een uurtje of 3 bouwen ziet het er dan zo uit:

oguNZzdRiOkkxFiQAbASA

mfePz2dCRLSoaixlusLwsA

Ik moet zeggen dat het bouwen vrij gemakkelijk ging, je krijgt er op een cdtje een duidelijke, zegmaar ikea handleiding bij. Verder is het heel pressies te werk gaan en alles na meten, met name de X-as steekt heel karp! Deze moet je echt op hoogte stellen als alles in elkaar zit!

[1.] Wereld weide web.

Bij het bouwpakket wordt een oude versie van Candle CNC software geleverd, een nieuwere versie kun je hier [2.] vinden. LET OP! Als je de Woodpacker CNC GRBL 0.9 hebt moet je Candle 1.0 gebruiken, nieuwere versies werken niet!

Candle 1.0

Hierboven zie je hoe Candle 1.0 er uitziet. (ik heb de woodpacker CNC GRBL 0.9 versie).

Candle 1.0 kopie

Als je zou willen kun je na het bouwen meteen aan de slag, maar als je echte precisie wil, kun je gebruikmaken van de hightmap (2) optie. tevens kun je dan ook automatisch de Z-as kalibreren (1). Hiervoor moet je een kleine hardwarematige toevoeging op de print van de CNC machine toevoegen. Achter op de print zitten nog een aantal headers die vrij zijn, bepaalde hebben echter al wel een voor geprogrammeerde functie. In dit geval is poort A5 voor geprogrammeerd voor gebruik van de Hightmap (NO).

CNC 3018 Poort Hightmap A5

Poort A5 (paar-11) Onder GND boven NO.