Stroomsensor

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Artikelindex

Om te controleren of mijn apparatuur, het licht of mijn pc in mijn schuur is aan blijven staan heb ik een stroomsensor gemaakt die mij waarschuwt dat er nog iets is aan blijven staan. Het ontwerp van dit ding heb ik op Picbasic.nl gevonden. Het bereft dit artiekel.  Het werkt als volgt,  Als het licht (VB*) nog brand dan loopt er een stroom door de trafo wat een kleine spanning aan de secundaire kant op levert. Deze spanning wordt door een opamp weer versterkt zodat deze beter  meetbaar wordt voor de Pic. De Pic vergelijkt deze spanning met een instelling van een potmeter.  Als deze spanning groter is dan de instelling van de potmeter dan wordt er eest een ledje aan gezet, zowel op de print als extern. Als na 5 min er nog geen reactie is dan volgt er na elke 30 sec een luide piep van een buzzer. De meet waardes worden ook op het display getoond. (Deze zit er normaal niet op. Hij zit er alleen op voor het in regelen van de stroomsensor.)

Hier onder een aantal foto’s

StroomSensor_1

Je ziet het goed, er zat een foutje in het ontwerp. Ik had de + en - van de Pic omgedraait. Met 2 IC voetjes is dat opgelost.

StroomSensor_3

Van uit een andere hoek.

StroomSensor_4

Nog een keer van uit een andere Hoek. Als je goed kijkt bij het IC voetje zie dat er een draatje van de eene kant naar de andere loopt (Aan de Linker kant)

StroomSensor_5

Onderzijde print plaat.