Delta Elektonika S24 - 10

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wie wel eens een zware regelbare voeding wil die ook nog eens kortsluitvast is kan er aan denken om een (oude) Delta S24-10 om te bouwen. Deze geschakelde voeding is rots vast, goed gefilterd, HV bestendig, Kortsluitvast en passief gekoeld. (Je hebt dus geen last van een ventilator.) En zijn met een beetje handigheid zo om te bouwen naar een leuke regelbare voeding. Een lab-voeding zou ik het niet noemen omdat hij nog al een hoge uitgangs-capaciteit heeft (1000uF) Orgineel zijn de spanning en stroom instelbaar door middel van 2 20 slags instelpotmeters die aan de binnenkant zitten. Aan de voorkant van de voeding zit een ledje dat aan geeft of hij werkt, gaat het ledje uit dan gaat hij in begrenzing. Het ombouwen is eigenlijk vrij simpel, je hoeft eigenlijk alleen de portmeters naar buiten te brengen en je kan eigenlijk al aan de slag. Echter is dat niet erg gebruikers vriendelijk. Ik heb er voor gekozen om een geheel nieuw frontje te maken. Dit omdat ik het zonde vind om in het originele front te gaan boren en omdat het vaak toch dan niet lekker uit komt en het erg gewoon niet uit ziet.

Delta Elektronika S28 - 10 6

Delta Elektronika S28 - 10 8

Zo kwam hij even geleden binnen. Ik had er een 3 tal op MP gevonden voor 100.- echt een koopje! meestal moet je dat per stuk al betalen.

Delta Elektronika S28 - 10 3

Na een kleine verbouwing zag het er zo uit. Ik had even geen zwarte banaanbussen dus heb even 2 rode gebruikt (zwarte zijn al onderweg) ook ontbreek de volt en ampère meting nog...

Delta Elektronika S28 - 10 1

The inside! Zoals we van Delta gewend zijn, zeer netjes en degelijk gebouwd.

Delta Elektronika S28 - 10 9

Voetjes er onder. De gat maat is goed gekozen, kon er zo m4 draad in tappen om de voetjes te bevestigen.