Phonotrap OPA2134

Artikelindex

Op Ebay worden veel Phonotrapjes aangeboden voor een leuke prijs. Nu was ik wel benieuwd wat de kwaliteit van zoiets eigenlijk is. Nu kwam hier een leuke gelegenheid voor, een vriendin van me wil/heeft ook een platen speler. Omdat haar radio geen Phono voor versterker heeft is/was dit er een mooie gelegenheid er een te kopen en hem te testen. Werken zal het ongetwijfeld dus gelijk maar een leuk kastje gekocht waar ik het geheel ga onderbrengen/ondergebracht heb.
 
Zoals wel vaker steek ik mijn zelfbouw audio apparatuur in de wel bekende behuizingen van HIFI200
 
IMG 2899
Galaxy Maggiorato GX287
 
Phonotrap OPA2134 3
Het kastje is in elkaar gezet om te kijken of alle onderdelen passen. Voor de oplettende bezoeker die ook deze kastjes gebruikt, valt het misschien op dat ik niet de originele schroeven voor het monteren van het voorfront gebruikt. Ik vind deze niet zo mooi dus heb deze vervangen door RVS schroeven.
 
Phonotrap OPA2134 2
De aan/uit-schakelaar aan de voorzijde is een push button met een blauwe "led rand" geworden. Meestal heb ik de voorkeur voor groen omdat de meest goedkope audio apparatuur voorzien van een blauwe led. Terwijl dit enige tijd voor iets exclusiefs stond. Maar klant is koning! Het gat voor deze push button is meteen ook het lastigste van alles. Omdat het voorfront 10mm dik is, is het vrij lastig om een gat van 16mm pressies te boren.
 
Phonotrap OPA2134 5
(Klikbaar)
 
Omdat ik voor het in/uit-schakelen van de phonotrap een push button gebruik, heb ik een printje ontworpen die voeding verder inschakelt. Omdat er intern ook een zekering zit, heb ik er ook maar een "blown fuse indication" ingebouwd. Om het geheel veilig te verwerken leest het uC dit signaal via een optocoupler in. Als de zekering er uitvliegt. (om wat voor reden dan ook) Piept de print 2 maal bij het inschakelen van de netspanning. Wordt er op de Push button gedrukt en is de zekering defect piept hij ook 2 maal.